Einde Zuider Eiland....
13 maart 2009 - Nelson, Nieuw-Zeeland
Hoi vriendjes en vriendinnetjes,
Dus jullie hebben daar veel regen, wind en werken.... Bah bah!!!!!
Nee dan hebben wij het geloof ik toch wel wat beter! Wij hebben dan nu wel zon, bewolking en wind gehad. Maar ook de regen was veeeeeel beter, want wij hebben VAKANTIE en zien hele mooie dingen!! Dus we hebben het toch wel een beetje met jullie Nederlanders te doen!
Maar goed, jullie weten wat ze zeggen.... na veel regen komt......
Ten eerste 3 X hoera voor Desiree!!!! Heb je een leuke verjaardag gehad meid??? Nog van harte gefeliciteerd en we komen er na onze reis een keer een op nemen!! Dikke verjaardags kus alsnog voor jou!!!
Dus je gaat maar weer rustig je gangetje hoor ik al wel moeders, met je arm de komende weken nog eventjes zoet... Rustig aan dan maar he!!! Ennuh dat griepje van onze andere moeders al weer een beetje over???
Ja ja onze Sherpy is zeer knus en gezellig
!!! Ennuh hij doet het goed, bergopwaarts is het een ramp volgens Schumie Erik, maar goed hij doet het.... En sturen doet hij als een bootje en klinkt hij als vogeltjes, dus dat is wel apart he!! Dus met het rijden zitten we aan het roer en niet aan het stuur!
Nellie wat leuk dat je mee leest! Vind je de foto's een beetje leuk, er staan er weer een paar bij! Zo ben ik toch een beetje bij je he! Een dikke knuffel vanuit Nieuw Zeeland! Het is nog maar een goei 2 weken dat ik al weer terug ben... de tijd vliegt voorbij....
Maar goed de afgelopen dagen hebben we weer veel gezien, gedaan en beleefd!
We zijn op dag 12, ja ja gaat ineens weer snel.... doorgereden naar de pancake rocks (punakaiki). OOOOOOO veel toeristen waren er wel, maar ook begrijpelijk want het was er oooo zooooo mooi!! Geweldig hoe het er daar uit zag, inderdaad het waren net gestapelde pannekoeken... Op weg verder door moesten we ineens aan de kant voor een hele brede vrachtwagen die eraan kwam. Dit werd aangetoond door een soort van wegenwacht auto met teken dat je aan de kant moest voor breed verkeer. Nou het was werkelijk een heel geval, dus Erik dacht de berm in..... Maar oei oei wat was dat nou... Sherpy wilde er niet meer uit! Niet omdat ze het zo fijn vond daar, maar het was te drastig en het ging gewoon echt niet! Maar goed, gelukkig kwam er net een meneer van de wegen inspectie voorbij en die wilde ons er wel uit slepen... Ja ja van die mannen moet je het hebben, want je mede toeristen die kijken, wuiven en rijden gewoon verder.... SLECHT GEWOON!!! GRRRRRRRRRRRRR ze toeteren nog net niet zullen we zeggen...
Maar goed al met al uit de modder gekomen konden we weer verder op pad! We reden door naar Marahau waar we nog een tussenstop bij zee maakten (Kaiteriteri). Dat was een mooi appeltjes stop, waar we een heerlijk gevalletje genuttigd hebben in het zand met de zon op ons voorhoofd. Dit was weer een dag waar na veeeeeeeeel regen eindelijk weer wat zonneschijn kwam. We hadden onderweg veel regen , want bij Punaiki was het gelukkig ook droog, maar wel wat bewolkt. Uiteindelijk hebben we op de camping gestaan in Marahau, plaatsje bij Abeltasman park, zodat we de volgende dag gemakkelijk op excursie konden gaan!
Dag 13: We werden vanmorgen vanaf de camping opgehaald voor de watertaxi rit! Ja ja we hadden die service erbij gekregen!! Hahahahaha service, want er was gezegd heen en terug, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Want we moesten in de middag terug lopen pfffffffffff slechte service zullen we maar zeggen he!
Maar goed in de ochtend ging het goed en werden we opgehaald door een geweldig amerikaans sprekend vrouwke en haar hond (met boeren zakdoek om). We werden bij het verbijf van de watertaxi's afgezet waar een stel boten aangelegd aan tractors al klaar stonden. Ja ja wij mochten er in gaan zitten en die tractoren reden met de boot eraan zo naar de zee toe, en zo gingen we met de boot het water in! Geweldig gewoon! Nog nooit zoiets meegemaakt! Wat een systeem! Hoe krijgen ze het bedacht!
Daarna begon de tour met een koude bries. Die deels werd veroorzaakt door de vaart van de boot met een 225pk buitenboord motor. We gingen met een noodgang de zee over met de wind door onze haren.... Jaja ook Erik z'n haren want zijn mooie groene Timmermans petje waaide spontaan de zee in bij de derde keer optrekken :( Vanmorgen begonnen we met vloed dus we konden gelijk vooraan het water al in. Nu lijkt dit heel wat, maar het is ook heel wat. Want het verschil van EB en Vloed is 5 meter. Dus in de middag, heb je een veel breder en groter strand als in de ochtend, echt bizar om te zien! We hebben zo'n 2 uur gevaren en toen zijn we begonnen met een wandeling van ongeveer 14 kilometer. Heuveltje op en af.... door zandstranden, water op onze slippertjes. Au au wat deden mijn voeten zeer, ik heb ze gewoon helemaal kapot gelopen... De blaren erop... Nu nog last van, maar dat mocht de pret zeeeeeer zeker niet drukken want het was geweldig!!! Wat een mooie uitzichten en natuur! We konden onze lol niet op. Tegen 16 uur werden we bij een strandje opgehaald door de watertaxi hahaha echt bizar, je moet dan ook echt boeken, anders kun je blijven staan hahahaha. Heel grappig en goed systeem daar! Maar goed we werden dus gehaald, na een dag flink door stappen, want de pas moest er toch wel in om die 14 kilometer doorlopen te hebben die dag in dat tijdsbestek... Maar goed we hadden zon en bewolking, dus het weer was goed! Toen we in de taxi stapte ging het weer wat regenen, maar dat maakte natuurlijk niet zo uit! Ongeveer 17 uur kwamen we bij de office van de watertaxi's terug en toen kregen we dus te horen dat we geen taxi naar de camping kregen.... Dus we moesten nog wat extra kilometers lopen, dat vond ik niet zo heel fijn, want au au au au mijn voeten. Eenmaal daar liep ik nog het zand in mijn voeten van die stranden daar..... Maar goed al met al een echte aanrader, het was wederom een geweldige dag geweest!!!!
Dag 14: Vandaag gingen we vliegen!!!
We zijn met een microlight de lucht in geweest! Na wat wikken en wegen hadden we besloten om toch nog maar een keer te gaan vliegen. Er worden hier in NZ zoveel vliegdingen aangeboden en na die lange vliegreis naar NZ kregen we al een beetje ontwenningsverschijnselen :)
We hadden de avond van te voren al gebeld, maar we moesten 's morgens ff terugbellen ivm het weer. Maar het weer was 's morgens stralen dus we konden gelijk langs komen. Wij via de bochtige weg naar Mortueka Airstrip. Hier werd Angelique zo'n beetje gelijk in haar flightsuit geholpen en voor dat we het doorhadden zat ze in de lucht!! Het is wel bizar want ze zit gewoon met die ongelooflijke snelheid in de openlucht in een vliegtuig. Het was dus behoorlijk koud en winderig, maar je voelde je net een vogel. Wat een uitzicht. Van boven was het Abel Tasmanpark misschien nog wel mooier dan vanaf de boot. Alle geelgoude stranden en azuurblauwe zee en bos WAUW!!! Na een vlucht van zo'n 40 minuten is Erik ook nog een keer een rondje geweeest. Ook boven het Abel Tasman park en net als Angelique heeft Erik ook de vele boomgaarden vanaf boven bekeken :)
Na dit vliegavontuur zijn we naar een I punt gegaan waar we onze overtocht naar het Noorder eiland geboekt hebben. Dit was maar goed ook, want volgens planning wilden we op zaterdag over varen, maar dat zat op de betere tijden al helemaal vol. en we willen natuurlijk wel wat van de overtocht kunnen zien. ook de zondag zat ver vol, nog wel een plekkie om 8 uur kunnen bemachtigen. Dus wij zullen nu de overtocht op zondag om 8 uur gaan maken. Een dag later dan de planning is, maar daardoor kunnen we weer wat andere mooie dingen op het zuider eiland bekijken!!
Daarna naar de Pupusprings gereden bij Takaka wat weer een stukje noordelijker ligt. Dit zijn de grootste zoetwaterbronnen van de wereld!! Het was echt superhelder water en je zag het inderdaad een beetje borrellen. (voor de Goedvolkjes: Bij deze bronnen kwamen we ook Elsemarieke en Maarten nog tegen!! Wat is de wereld weer klein :)) Op aanraden van hun besloten we onze weg te vervolgen naar het Noordelijkste stukje van Zuidereiland de Farewell Spit. Hier komen vogels uit de Australie, Azie en Alaska op een supergrote landtong / Wetlands die hier in de zee ligt (Opgebouwd uit meegevoerd zand van de twee oceanen die hier samenkomen.) We stonden hier op een camping op het eind van de wereld. Lekker rustig. 's Avonds hebben we nog even de zonsondergang bekeken op de groene heuvels na het eten. (De zon gaat hier momenteel in dit stuk rond 20h00 onder.)
Dag 15: Vanmorgen weer vroeg in de veren.... Nou ja Erik dan.... erik ging zons opkomst bekijken. Ik zelf had er even niets mee, dus ik maakte nog even een lekkere dut in de tussentijd. Ik bedoel, welke zot gaat er nu voor zijn lol om 6 uur zijn bedje uit op vakantie..... Hahaahahah ja ja Erik Goedvolk dus!!!
Maar goed 2 mooie foto's zijn dus op de site te zien, toch vond hij er weinig aan en zei hij dat ik weinig gemist had! Ik heb ondertussen heerlijk liggen dromen!!
Na het ontbijt rond 9 uur (dus lekker kunnen rekken) zijn we naar wat strandjes daar op Farewell Spit gereden. We konden er leuke wandelingen maken en het was zeer foto geniek! Geweldig mooi weer hadden we! Strak zonnetje, blauwe lucht en geweldige uitzichten! Het was geweldig mooi hier en zeer verlaten! Het was net als aan het eind van de wereld! Fantastisch!!!!!
Na de lucnh gingen we de bewolking tegemoet, we gingen naar het slechtere weer toe (terwijl het daar ook al slechter werd). We moesten een bergpas helemaal naar beneden nemen. Slingerend kwamen we na een dik 2 uur rijden beneden aan. (waarvan ongeveer 1 uur echt slingeren...) We zijn op de bergpas echt door de wolken gereden.
Uiteindelijk zijn we vandaag in Nelson aangekomen, hier een camping gepakt. Nu eindelijk weer een PC tot onze beschikking om jullie op de hoogte te stellen, want dat hadden we de laatste dagen niet!
Voor de Goedvolkjes onder ons: We kwamen net weer Elzemarieke tegen.... ja ja ZEER KLEIN werledje. We hebben weer ff bijgebabbeld en samen wat gedronken. Grappig!!!
Nu gaan we zo ons bedje weer eens opzoeken en gaan het bericht dus afsluiten!
We gaan jullie snel weer op de hoogte houden, waarschijnlijk het eerst volgend berichtje weer vanaf het Noorder eiland!
Een goede werkdag voor vandaag! Voor ons een goede nacht rust!!
Tot gauw!!
Dikke knuffel van ons!
Liefs de Goedvolkjes...

Ik dacht al, waar blijven de verhalen toch.
Maar tijdens het lezen snapte ik het. haha
Weer mooie verhalen en mooie foto's.
Doen jullie een beetje voorzichtig met Sherpi?
Groetjes, Nancy
Wat ontzettend leuk dat jullie Els en Maarten gezien hebben!
En al jullie verhalen, fantastisch! Echt super!
Hier is het vrijdagmiddag, nog even werken en dan weekend.
liefs Jantine
liefs Jantine
Hadden jullie al die regen verwacht?
Hier zien we eindelijk ook zo nu en dan de voorjaarszon.
Veel moois en weinig pech gewenst op jullie verdere reis. Ik vind het leuk jullie verslagen te lezen.
Groetjes, tante Hanni